
Korte introductie
Graag geef ik wat uitleg bij de de naam van de zaak "Spareribs Republic". Laat ons starten met de Spareribs.
Mijn vrouw en ik hebben in onze twintiger- en dertiger jaren veel seizoenswerk verricht. Wintermaanden in de sneeuw en zomers op het strand. Ja, hoe mooi kan het leven zijn! De beachbar op het strand van Scheveningen, daar groeide ik mee op. Ik had de kans om deze zaak een tiental jaar over te nemen wat ik met met zeer veel plezier heb gedaan!
Strandpaviljoen "Down Under" had en heeft een zeer goede reputatie betreft goed en vers eten met de voetjes in het zand. Ribbetjes was de grote favoriet op de menukaart. Basis van dit succes is het marinaderecept van de toenmalige eigenaar en chef Theo. Hij heeft me het recept toevertrouwd en zo is de liefde voor de ribbetjes ontstaan.
Zelf had ik de culinaire smaak al van kinds af aan te pakken. Daar waar mijn vriendjes zich met carnaval verkleedden als politie of profvoetballer trok ik steevast de kokskleding aan. Een mooi traject van toen tot nu in de horeca is dan ook een feit. Belangrijkste les die ik hieruit meeneem: werk met plezier! Plezier is dé motor, en die loopt met Spareribs Republic op volle toeren!
En van waar dan Republic, in de naam Spareribs Republic? Republic komt van het Latijnse res publica, letterlijk vertaald "zaak van het volk". Het volk = iedereen. Dat is dan ook voor wie we het doen: spareribs + een smile op ieders gezicht!
Gesteund door mijn vrouw Marie en twee zonen Sam & Joe, begon ik aan het avontuur "Spareribs Republic" . Ik kijk er enorm naar uit u hier te verwelkomen!